top of page
  • Writer's pictureДело-Скопје

Оскар за Христо Грозев! Голема победа.Во категоријата долгометражни документарни филмови, Оскар му беше доделен на филмот „Навални“, во чијашто креација учествуваше бугарскиот истражувачки новинар Христо Грозев.


„Многу му должиме на Христо Грозев, Христо, толку многу ризикуваше и направи толку многу за овој филм. Благодарам и на Алексеј Навални и неговото семејство“, изјави режисерот Даниел Рор.


Сопругата на Навални, Јулија, се заблагодари на Академијата и рече дека нејзиниот сопруг е во затвор поради неговата борба за демократија во Русија под режимот на Путин.
bottom of page