top of page
  • Writer's pictureДело-Скопје

Владиците Тимотеј и Иларион на сослужување во ПловдивДебарско-кичевскиот митрополит г. Тимотеј и Брегалничкото митрополит г. Иларион се на сослужување со Плвдискиот митрополит г. Николај во Пловдив.


Со нив сослужуваат и останати владици на Бугарската православна црква.


Владиката Тимотеј го спомна Архиепископот г.г. Стефан со неговата титула.


Погоеднете ја службата на следниот линк : http://www.plovdivskamitropolia.bg/?fbclid=IwAR31kmvACG6v6FUXg1NuekWM37ZSCo5Kvz2F3Fau7gkpifkK5teIRrJnwEc


Comments


bottom of page