top of page
  • Writer's pictureДело-Скопје

Тивериополскиот епископ Тихон раскажува за неговиот род Чорбаџијски од делчевско село Стар Истевник

Погледнете го видеото во кое тивериополскиот епископ на Бугарската православна црква-Бугарска патријаршија Тихон раскажува за неговиот род Чорбаџијски од делчевското село Стар Истевник.


Една приказна за тоа кои сме ние, што сме направиле во нашите животи и што ќе остане зад нас.


„На каков основ се гордееш со тоа што си Бугарин, кога ништо не си направил за да бидеш Бугарин. Заблагодари му се на Господ, што ја испратил твојата бесмртна душа во телото на еден православен Бугарин. Заблагодари се и биди смирен! Запомни дека си наследник на тоа со што сакаш да се гордееш“, вели во видеото тивериополскиот епископ Тихон.
Comments


bottom of page