top of page
  • Writer's pictureДело-Скопје

Русалка-СиренаРусалка (Сирена) е одморалиште од 600 вили на околу 80 километри североисточно од Варна. Одморалиштето е во непосредна близина на чистото природно опкружување на две заштитени подрачја, резерватот Таук Лиман (Таук Фирт) и резерватот Птичија Залив (Птичји залив), кој е дом на ретки видови птици. Исто така, многу блиску до одморалиштето е археолошкиот резерват Јајлата. Во соседната точка Калиакра има остатоци од античка тврдина, која е исто така омилена дестинација за набљудувачите на птици.

Сценските мали влезови ги прават плажите на Русалка многу попривлечни. Комплексот располага со голем број тениски игралишта, игралишта за одбојка, фудбалски терени и одлични услови за други спортови. Одморалиштето нуди и јавање коњи, а има и нуркање и нуркање покрај морските карпи.

Одморалиштето е претпочитана дестинација за семејства со деца кои бараат одмор исполнет со забава, а исто така е и мирно приморско одморалиште.
Comentários


bottom of page