top of page
  • Writer's pictureДело-Скопје

Предлозите од НВО "ДЕЛО-Скопје" ги слушаме од европретставниците

Пред извесно време претставници на НВО Дело Скопје остварија средба со Евроамбасадорот Дејвид Гир.

При што дел од оваа изјава се токму некој од предлозите кои му ги упативме за регулирање на медиумскиот простор со носење на нов Закон за медиуми се со цел заштита од говор на омраза и лажни вести.

Како и да се знае кој стои зад одредени медиуми, а и воедно државата да не дозволи одбегнување на плаќање данок за вршење медиумска дејност.bottom of page