top of page
  • Writer's pictureДело-Скопје

ПАМПОРОВО - НАЈСОНЧЕВИОТ СКИ ЦЕНТАР ВО БУГАРИЈААко веќе испланиравте зимскиот одмор да го поминете во Бугарија, Пампорово е една од најдобрите скијачки дестинации, совршена за луѓе кои сакаат потивка атмосфера, но и со добра apres-ski понуда за тие што сакаат и малку забава.


Пампорово - популарно скијачко место кое се наоѓа во Смолјанската Област, Бугарија и е еден од најпознатите во Југоисточна Европа. Иако е 4 - сезонски ресорт, првенствено е посетен во текот на зимата, идеален за скијање и сноубординг како носечки активности. Семеен зимски центар што одговара подеднакво за комплетни почетници и напредни скијачи.


Пампорово се наоѓа на јужните Родопски Планини, на надморска височина од 1620 метри. Највисокиот врв во областа e Снежанка на 1928 метри и е стотина метри над ски-центарот, располага со 38 километри скијачки патеки кои се опслужуваат со 18 лифтови и жичари со вкупен капацитет од 13.000 лица на час. 90% покриеност со снежни топови, просек од 150 снежни и просек од 120 сончеви денови гарантираат долга скијачка сезона од декември до мај.


Сепак, и покрај пониската цена и помалата гужва, има многу вредни хотели во Пампорово кои би биле магично место за престој за време на Вашиот скијачки одмор во Бугарија.コメント


bottom of page