top of page
  • Writer's pictureДело-Скопје

Кадетите од Македонија започнаа со обука во Поморското училиштеДвајца питомци - момче и девојче од Македонија, ги започнаа студиите во ВВМУ „Н. Ј. Вапцаров“ во рамките на програмата за студентска мобилност Еразмус+. Тие беа пречекани со церемонија на подигање на македонското знаме и пречекани од командата на Поморската школа.
Кадетите ќе престојуваат на поморската Aлма матер еден семестар, во кој ќе учат и ќе живеат со своите бугарски колеги.


Comments


bottom of page