top of page
  • Writer's pictureДело-Скопје

БЛАГОЕВГРАДСКИТЕ АДВОКАТИ ГО ПРОСЛАВИЈА СВОЈОТ 107 РОДЕНДЕН ВО СТРУМИЦА СО СВОИТЕ МАКЕДОНСКИ КОЛЕГИБлагоевградските адвокати го прославија својот 107 роденден. На прославата, која се одржа во хотелски комплекс во градот Струмица, присуствуваа и адвокати од македонската кафеана. Специјален гостин беше Красимир Недев од Врховниот адвокатски совет. Домаќините подготвија богато мени од 4 јадења со познатите македонски салати, мезе, разновидни скари и изобилство од вина, безалкохолни и алкохолни пијалоци. Забавата беше во полн ек, здравиците за здравје наизменично се менуваа со луѓе кои удираат и танцуваат. Бугарско-македонската фиеста ги собра погледите на останатите посетители, кои цело време правеа клипови од подиумот. Кулминација на прославата беше сечењето на празничната торта на која беше логото на факултетот Благоевград, изјави за Струма Марија Георгиева, раководител на адвокатите во Пиринско.

Заедничките празници и прослави станаа традиција меѓу Благоевградските и струмичките адвокати. Двата факултети се пример за одлична професионална комуникација меѓу двајцата претседатели, Марија Георгиева и Дарко Гоцевски. Доказ за тоа е номинацијата на Благоевградскиот колеџ за награда во областа „Меѓународна соработка“ на наградите за правда. Наградата ќе биде врачена во петок на официјална свеченост во главниот град на која ќе присуствуваат двете раководства на адвокатските комори во Благоевград и Струмица. И денеска, по повод нивниот професионален празник, адвокатите ќе засадат 134 дрвја во Петрич во авенијата Конституција


Извор:https://struma.bg/

Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page