top of page
  • Writer's pictureДело-Скопје

БАЛАДА ЗА ГУНДИ И КОТКОВ


Единствената песна за Георги Аспарухов и Никола Котков е напишана од струмичанецот Наско Џорлев во 1972 година татко на нашиот доајен Зоран Џорлев, само една година по нивната трагична смрт во близина на превојот Витиња на 30 Јуни 1971 година. „Балада за Гунди и Котков“ е исклучително популарна во Република Бугарија, а најмногу меѓу приврзаниците на фудбалскиот клуб Левски кој игра на стадионот кој го носи името на нивната легенда Георги Аспарухов.Comments


bottom of page